Tervetuloa Gogatsu Kensha-kennelin kotisivuille! Gogatsu Kensha on japanin kieltä ja tarkoittaa toukokuun kenneliä. Kasvatan pienimuotoisesti Akitoja.

Toukokuu on minulle hyvin tärkeä kuukausi, olen kevään lapsi ja osa Akitoistanikin on syntynyt samassa kuussa. Keväällä on yleensäkin minulle hyvin suuri merkitys. Kylmyys on hellittänyt, ilmassa on lupausta ja rakastamani kukkasipulit ja kasvit alkavat heräillä talviuniltaan. Elän lapsuuteni unelmaa omakotitalossa Hämeenlinnassa n. 100 km pohjoiseen Helsingistä mieheni Joukon ja Onni- poikamme kanssa.


esittely.jpg


Ensimmäisen brindleurokseni, Akitani Yukiguni No Tsuyamono Go:n eli Lassin sain 2005 ja pari vuotta myöhemmin perheeseemme liittyi Noora Vahvelaisen sijoitusnarttu Vuorenvarman Jalopeno eli Momo. Pikku-hiljaa Akitalaumani alkoi kasvaa, Momo synnytti 1.1. 2011 6 hienoa pentua ja pyöraytti suloisen katraan minun kainalossani meidän sänkyymme.

Onnistuneen pennutuksen myötä kippura-addiktioni kasvoi ja kotiin jäi tästä Vuorenvarman U-pentueesta punainen uros Vuorenvarman Ukkojen Ukko eli Uki. Loppuvuodesta 2012 suoritin kasvattajan peruskurssin ja laitoin kennelnimianomuksen postiin.

Ja vauhti senkuin kiihtyi. 2012 syksyllä laumamme kasvoi jälleen upealla ranskattarella H’Nana de la Vallée des Samourais’lla eli Nanalla. Syksyllä 2013 meille saapui valloittava persoona, brindle urospoika Keshisuki’s Chill Winston Iso-Britanniasta.


Ikäviäkin uutisia sattui, sillä Lassillani diagnosoitiin SA ja suuri unelmani Lassin ja Momon yhteisistä pennuista murentui täysin. Heinäkuu oli ilon ja surun aikaa. En voinut kauaa surra Lassin autoimmuunisairautta, kun ajatukset piti siirtää jo muuhun, sillä tyttäreni Jenni ilmoitti omien akitojensa Sukin (Hikari des Dragons du Soleil Rouge) ja Daigon (Daigo Go Kawasaki Takayamasou) yllätyspentueesta.

Halusin rekisteröidä tuon upean pentueen omalle kennelnimelleni ja 6.6. 2013 kennelnimianomukseni hyväksyttiin ja siitä alkoi alkoi Gogatsu Kensha-kennelin tarina. Jätimme yhden tyttöpennun Gogatsu Kensha No Ayamen meille ja Gogatsu Kensha No Arashi jäi tyttäreni kotiin vanhempiensa luo.

Kaikki, nykyisin jo kymmenen kippuraani ovat minulle erittäin tärkeitä perheenjäseniä ja jokaisessa koirassani on jotain erityistä, joka täydentää laumaamme. Myös pennut kasvavat osana perhettä aina luovutusikäänsä asti. Pihassamme on tarhat, joissa koirani saavat tarvittaessa viettää aikaansa. Lisäksi ulkoilemme kaksi-kolme kertaa päivässä. Viikonloppuisin teemme koiriemme kanssa erityisen pitkät lenkit. Nämä retket kippuroittemme kanssa ovat erityisen tärkeitä yhdessä olon hetkiä minulle ja miehelleni.

Suosin koirien ruokinnassa BARF-ruokavaliota. Aloitin luonnonmukaisen ruokinnan Lassilla v. 2005 ja myös muut koirani ovat siihen tottuneet pienestä pitäen.

Olen huomannut, että ihmisillä, joilla on Akitoja, heillä on hyvin usein myös kissoja. Enkä minä ja tyttäreni tee poikkeusta siihen, kotiamme kaunistaa  Ocicat-rotuinen kissa,  ja Peikkolan Joyleaf eli Cinna ja Jennillä 2 pelastettua maatiaista, Ounou ja Rasse.  

Myös kasvattamani pennut ovat tottuneet kissoihin. Varsinkin edesmennyt Elmo hyppäsi rohkeasti pentujen kanssa leikkimään. Hän ei terävistä naskalihampaista piitannut. Usein Elmo istui pentulaatikon äärellä ja vahti pikkupentujen unta.
Kaipaamme suunnattomasti Elmoa.

Olen Suomen Kennelliiton,  Akita ry:n ja SSKY:n jäsen ja olen tehnyt Kennelliiton kasvattajasitoumuksen eli sitoudun koirankasvatuksessani noudattamaan Kennelliiton määrittelemiä periaatteita. Pyrin kasvattamaan puhdasrotuisia rodunomaisia, terveitä koiria, jotka toisivat uusille perheilleen yhtä paljon iloa ja onnea, aivan kuin omat kippurani ovat minulle jokapäiväisiä ilon aiheita.

PENNUT LUOVUTETAAN GOGATSU KENSHA-KENNELISTÄ

-luonnonmukaisesti ruokittuna

-vähintään 7-viikkoisina

-mikrosirutettuna

-vakuutettuina Pro Agriassa piilevien vikojen varalta

-rekisteröitynä Suomen Kennelliittoon

-eläinlääkärin tarkastamina (kirjallinen todistus jokaisen pennun mukaan) 

-vähintään 3 kertaan madotettuina

-pentu saa mukaansa runsaan pentupaketin, jolla pärjää yhteisen alkutaipaleen sekä kirjalliset ruokinta-ja hoito-ohjeet ja kasvattajan 24/7 tuen
 

-lisäksi kaikilta pennuilta otetaan verinäyte Hannes Lohen Koirangeenit-tutkimuksiin eli toimimme parhaamme mukaan, että saisimme geenitestin myös Akitoja vaivaavien autoimmuunisairauksien pois kitkemiseen.

-  Pennun luovutuksen edellytyksenä on henkilökohtainen tapaaminen kanssani. Tuolloin pentua harkitseva näkee eri ikäisiä rodun edustajia ja saa myös mahdollisuuden ulkoilla yhden tai useamman aikuisen Akitan kanssa. Tarkoituksena on, että pennun osto olisi tarkkaan ennalta mietitty asia, eikä vain hetken mielijohde. Varsinkin Akitan kohdalla kodin vaihtaminen voi olla hyvinkin stressaavaa, sillä rotuna Akita kiintyy hyvin voimakkaasti omaan ihmiseensä.

-korvaan koiran hinnan kokonaan jos tämä menehtyy SA:han tai VKH:hon alle 1-vuoden ikäisenä. Puolet koiran hinnasta korvataan, jos koira menehtyy näihin edellä mainittuihin autoimmuunisairauksiin alle 2-vuoden ikäisenä.