Kuma-akitassa on ainesta myös metsälle

Gogatsu Kensha No Eiyu Kuma 'KUMA' on osoittanut lahjoja myös metsästyksessä ja jäljestyksessä. Kuma oli omistajiensa kanssa ensimmäistä kertaa sorsajahdissa. Hän oli siellä kuin kotonaan. Kuljeskeli isännän ja emännän välillä ikäänkuin tarkistamassa, että molemmilla on niin sanotusti 'homma hanskassa'
Toisella kerralla nouti haavoittuneen sorsankin. Ei voi muuta kuin ihastella ja ihmetellä näitä kippuroita. No, molemmilla vanhemmilla on hyvin voimakas metsästysvietti ja Kuman sisko, Emi, joka jäi kotiin, on osoittanut samanlaisia ominaisuuksia kuin veljensäkin. Täytyy kokeilla ensin petotestiä emonsa kanssa syksyllä, katsotaan miten käy.
Paukkuherkkyyttä ei tällä pojalla ole, joten en voi muuta kuin olla onnellinen, että Kuma on päässyt toteuttamaan metsästysviettiään lajia harrastavaan perheeseen.
Tässä omistajien ottamia kuvia sorsajahdissa. Sain luvan julkaista niitä. Akitassa on ainesta vaikka mihin, kunhan on oikeat ihmiset kouluttamassa. Kiitos Terhi ja Pete <3

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuma kahmi jo 2 sertiä

Vasta 9 kuukauden ikäinen Gogatsu Kensha No Eiyu Kuma 'Kuma' http://www.akitapedigree.com//details.php?id=93033  pokkasi karhumaisesti ensimmäisen sertinsä Tuusniemen ryhmänäyttelyssä 30.6.2018. Tuomarina oli hollantilainen Jo Schepers. Tässä on pojan hieno arvostelu.
ERI 1 SA PU2 SERTI
'9 months, a strong big dog and good type.Nice head. Good underjaw and strong teeth. Good placed ears. Good neck, topline and tail. Straight legs, good feet, Good coat, Very nice temperament. A little juvenile in movement front and behind.
Onnea!!!
Toinen serti ja ROP tuli hienosti heti viikon päästä 7.7.2018 Juvan näyttelyssä, tuomarina Matti Tuominen. 
Kerrassaan mahtavaa!!!

  

Gogatsu Kensha No Eiyu Kuma 'KUMA'

Milla ja Kuki jäävät kotiin

Brindle Gogatsu Kensha No Fuyu Fuhihiko FI19120/18

Gogatsu Kensha No DaiDai Daifuku FI40190/16

Gogatsu Kensha No Dosojin Shiro FI40186/16

Kuten pentusivulla ilmoittelinkin jokin aika sitten, että 15.2. 2018 syntyneet Gogatsu Kensha No Fuyu Bara 'Milla' ja Gogatsu Kensha No Fuyu Fuhihiko 'Kuki' etsivät sijoituskoteja. Valitettavasti en voi sijoittaa koiria koteihin, jotka sijaitsevat liian kaukana Hämeenlinnasta. 
Nyt tytöt jäävät kotikenneliin kasvamaan. Vanha talomme on niin epäkäytännöllinen usean koiran pitoon, mutta näin mennään toistaiseksi.
Suunnitelmissa on ollut muuttokin, mutta nyt keskitymme talomme kunnostamiseen ja muihin hommiin. Uudet suunnitelmat tulevat sitten kun ovat tullakseen. Pentujakaan ei lähivuosina ole suunnitteilla.

Yksi painava syy tauon pitämiseen on tämä 'ajan henki'. Olen huolissani nykysuuntauksesta, jossa, varsinkin näille japanilaisille akitoille asetetaan sellaisia odotuksia ja toiveita, joilla ainakin minulle, kasvattajalle, on toissijainen merkitys tai ei minkään sortin merkitystä. Esimerkiksi onko brindle akitan väri 'epäkäytännöllinen' tai mikseivät pennut synnykään 'tiettynä päivänä' ?

Jotkut Ihmiset eivät myöskään sitoudu pentuun. Asettamalla  400 €  sitovan varausmaksun, oletin summan olevan sen verran suuri, että ihmiset todella miettisivät koiran ottamista, mutta ei ilmeisesti, sillä yksi pennuista palautui takaisin kasvattajalle.
Toivoisin hartaasti, että pentua mietittäisiin moneen otteeseen ja varmistettaisiin, että jokainen perheenjäsen on pennun hankinnan takana. Koiranpentu ei ole huonekalu eikä t-paita, jonka voi palauttaa takaisin kauppaan.  

Meillä on julkkis

Gogatsu Kensha No Chújitsu 'CHUJI' komeilee Showlinkin mainoksessa, uusimmassa  Koiramme-lehdessä, toukokuu 5, 2018.
https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI42333%2F15&R=255
CHUJI asustelee Vantaalla isäntänsä Arto Roukalan kanssa. Hieno tiimi, kerrassaan.

Kuvateksti

29.04.2018

Nyt on kennelimme tauolla. Pikku pentuja ei olla suunnittelemassa ihan lähiaikoina. Useampi vuosi katsellaan, sillä suurin osa laumastamme on eläköitymässä tai jo eläköitynyt. Talomme on täynnä, sillä en aio luopua yhdestäkään ns. tarpeettomana. He ovat kaikki yksilöitä ja antavat meille niin paljon. Nyt on meidän vuoro hoitaa heitä, kun ikääntyvät.
Sitä paitsi talovanhuksemme tarvitsee remonttia :D
Olen kiitollinen niille perheille, jotka ovat pikku-gogatsun valinneet omakseen. 

Nyt jäämme odottamaan, millaiseksi uusi sukupolvi kehittyy, sillä Ayamen tytär Emi Tomoko 'EMI' ja Nanan tytär Fuyu Fuhihiko 'KUKI-COOKIE' jäävät kotiin kasvamaan. Näyttää siltä, että Gogatsu Kensha No Fuyu Bara 'MILLA' jää myös kotiin. Sisarukset ovat kuin yö ja päivä. Kuki on villikko poikatyttö, joka on ensimmäisenä omaksumassa uudet jutut ja koko köörin motorisin pentu.  Milla taasen kontaktia ottava pehmeä akitan alku ja helpommin koulutettava... jos akitasta sellaista voi ollenkaan sanoa :D :D
  

 Kuvateksti