Kotia etsii

Kuvateksti

Uutta kotia etsii kaunis venäjäntuonti akitanarttu Shiomaru Demiyah kutsumanimeltään Fumiko.
Koira on  syntynyt 27.10.2016, ikää näin ollen 1 vuosi ja 8 kuukautta.

Fumiko on reipasluonteinen koira jonka kanssa on harrastettu paljon; tokoa, doboa ja näyttelyitä joissa se on pärjännyt mukavasti.

Perheeseemme on liittynyt toinen koira jonka kanssa Fumiko ei tule toimeen, ja joudun raskain mielin  tekemään päätöksen siitä, että joudumme luopumaan rakkaasta toisesta koirastamme.

Koira sopii parhaiten perheeseen jossa ei ole muita koiria.

Yhteydenotot
Niina Tielinen
040 8406445

Milla ja Kuki jäävät kotiin

Brindle Gogatsu Kensha

Punainen Gogatsu Kensha

Valkoinen pitkäkarvainen Gogatsu Kensha

Kuten pentusivulla ilmoittelinkin jokin aika sitten, että 15.2. 2018 syntyneet Gogatsu Kensha No Fuyu Bara 'Milla' ja Gogatsu Kensha No Fuyu Fuhihiko 'Kuki' etsivät sijoituskoteja. Valitettavasti en voi sijoittaa koiria koteihin, jotka sijaitsevat liian kaukana Hämeenlinnasta. 
Nyt tytöt jäävät kotikenneliin kasvamaan. Vanha talomme on niin epäkäytännöllinen usean koiran pitoon, mutta näin mennään toistaiseksi.
Suunnitelmissa on ollut muuttokin, mutta nyt keskitymme talomme kunnostamiseen ja muihin hommiin. Uudet suunnitelmat tulevat sitten kun ovat tullakseen. Pentujakaan ei lähivuosina ole suunnitteilla.

Yksi painava syy tauon pitämiseen on tämä 'ajan henki'. Olen huolissani nykysuuntauksesta, jossa, varsinkin näille japanilaisille akitoille asetetaan sellaisia odotuksia ja toiveita, joilla ainakin minulle, kasvattajalle, on toissijainen merkitys tai ei minkään sortin merkitystä. Esimerkiksi onko brindle akitan väri 'epäkäytännöllinen' tai mikseivät pennut synnykään 'tiettynä päivänä' ?

Jotkut Ihmiset eivät myöskään sitoudu pentuun. Asettamalla  400 €  sitovan varausmaksun, oletin summan olevan sen verran suuri, että ihmiset todella miettisivät koiran ottamista, mutta ei ilmeisesti, sillä yksi pennuista palautui takaisin kasvattajalle.
Toivoisin hartaasti, että pentua mietittäisiin moneen otteeseen ja varmistettaisiin, että jokainen perheenjäsen on pennun hankinnan takana. Koiranpentu ei ole huonekalu eikä t-paita, jonka voi palauttaa takaisin kauppaan.  

Meillä on julkkis

Gogatsu Kensha No Chújitsu 'CHUJI' komeilee Showlinkin mainoksessa, uusimmassa  Koiramme-lehdessä, toukokuu 5, 2018.
https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI42333%2F15&R=255
CHUJI asustelee Vantaalla isäntänsä Arto Roukalan kanssa. Hieno tiimi, kerrassaan.

Kuvateksti

Tauon ja pohdinnan paikka

29.04.2018

Nyt on kennelimme tauolla. Pikku pentuja ei olla suunnittelemassa ihan lähiaikoina. Useampi vuosi katsellaan, sillä suurin osa laumastamme on eläköitymässä tai jo eläköitynyt. Talomme on täynnä, sillä en aio luopua yhdestäkään ns. tarpeettomana. He ovat kaikki yksilöitä ja antavat meille niin paljon. Nyt on meidän vuoro hoitaa heitä, kun ikääntyvät.
Sitä paitsi talovanhuksemme tarvitsee remonttia :D
Olen kiitollinen niille perheille, jotka ovat pikku-gogatsun valinneet omakseen. 

Nyt jäämme odottamaan, millaiseksi uusi sukupolvi kehittyy, sillä Ayamen tytär Emi Tomoko 'EMI' ja Nanan tytär Fuyu Fuhihiko 'KUKI-COOKIE' jäävät kotiin kasvamaan. Näyttää siltä, että Gogatsu Kensha No Fuyu Bara 'MILLA' jää myös kotiin. Sisarukset ovat kuin yö ja päivä. Kuki on villikko poikatyttö, joka on ensimmäisenä omaksumassa uudet jutut ja koko köörin motorisin pentu.  Milla taasen kontaktia ottava pehmeä akitan alku ja helpommin koulutettava... jos akitasta sellaista voi ollenkaan sanoa :D :D
  

 Gogatsu Kensha F-pentue ,