Vuoden 2020 uutisia

Emi

Emi sivusta

Gogatsu Kensha No Emi Tomoko kävi virallisissa terveystarkastuksessa.
https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI49176/17&R=255 

Tulokset ovat loistavat!!! 

Emin lonkat ovat B/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0
26.1.2019
Kohta tammikuu on ohi ja tämä ikuinen optimisti on jo katse suunnattuna kevääseen. Kevään lapsi olen, sille ei voi mitään. Viime syksy meni akkuja ladatessa ja Momon poismenoa surressa.
 Lupaamastani remontista ei sitten tullutkaan mitään. Ehkäpä kesällä sitten kun on taas valoisaa ja lämmintä... ainakin toivotaan niin. Aika rientää kuin siivillä. Pikkulikat Kuki ja Milla eivät ole enää niin pikkuisia. Nuoria vahvoja neitoja on heistä kasvanut. Miten riemastuttavaa on katsella siskosten kisailuja ja korkeita hyppyjä ulkotarhassa. Isänsä Hachidai ei aina ole yhtä innoissaan. Hachidai mielellään ottaisi nokoset ulkotarhassa, mutta meinaa jäädä villikko sisarusten jalkoihin. Kyllä siinä välillä 'isän käpälästä' saadaankin. Ihan uskomattoman pitkä pinna on Hachidailla eli Nallella. Tuo uros on minulle kuin lottovoitto.
Aika rientää todella nopeaan. Vielä toivoisin Nana-Daigo-pentuetta. Onhan sitä yritetty, mutta jostain syystä ei ole pari innostunut tarpeeksi toisistaan. Aion vielä yrittää kerran, jos kiinnostusta riittää. 

Gogatsu Kensha No Eiyu Kuma eli  KUMA  on jatkanut näyttelymenestystään olemalla Ilomantsin ryhmänäyttelyssä tammikuussa  ERI 1, PU 1, SA, SERTI, ROP. Ihan mahtavaa!!! Vielä kun yhden sertin nappaa täytettyään 24 kk niin kennelissämme on ensimmäinen Suomen Muotovalio.
Kumahan tähtää Valiotitteliin myös MEJÄ'ssä. Poikaa on kehuttu luonnon lahjakkuudeksi. Peukut pystyyn että Terhi-Pete-Kuma-tiimi unelmansa tavoittaa. Jännittäviä hetkiä on siis tulossa.

Pitäisi omia koirianikin alkaa näyttelyttämään. Aika metsästysviettisiä ovat kaikki kolme tyttöstä Emi, Kuki, Milla. Tuskin kehää malttavat kiertää. Kuono maassa mennään lenkillä ja jäljestysliina pitää olla että mahdollisimman ison alueen ehtivät haravoida ulkoillessa.
Ei ole omena kauas puusta pudonnut. Hachidai, Nana, Ayame, kaikki suuria metsästäjiä :D

Momo on poissa

PJV -09, PV-09 FI MVA, Vuorenvarman Jalopeno 13.2.2009-03.9.2018

Momo ja Elmo-kissa ovat nyt molemmat Sateenkaarisillalla.

12.11. 2018

Suuri suru on kennelissämme. Rakas Momo, Vuorenvarman Jalopeno menehtyi 3.9.2018 kohtutulehdukseen. Momo oli kärsinyt vuoden verran Malassezia-hiivatulehduksesta, jota hoidettiin aika rankoilla lääkkeillä, lisäksi Momolla ei ollut pariin vuoteen ollut juoksujakaan ja nyt kun ne vihdoin tänä kesänä tulivat, ajattelin, ehkäpä tämä tästä iloksemme muuttuu ja hormonitoiminta normalisoituu, tulikin kohtutulehdus ja päätimme päästää Momon lopulta ikiuneen.

Ikävä on suuri, sillä Momo oli kaikin puolin suurenmoinen akita, rotunsa upea edustaja, niin ulkomuodoltaan kuin luonteeltaankin. Momohan saavutti heti Junior-luokkaan siirryttyään Pohjoismainen Juniorvoittaja- sekä Pohjoismainen Voittaja-tittelit. Momo oli myös Suomen Muotovalio.


Momo sai elinaikanaan kaksi upeaa punaista pentuetta. Ensimmäinen pentue oli Vuorenvarman kennelnimen alla ja tästä kuuden pesueesta meille jäi Vuorenvarman Ukkojen Ukko aka Uki. Momon toiseen pentueeseen syntyi kaksi tyttöä, jotka syntyivät Gogatsu Kensha-kennelin alle. Gogatsu Kensha Beniko asuu Norjassa, Beni Yojo jäi Suomeen ja elää rakastettuna kotikoirana perheessään.

Miten mahtavaa oli kulkea rauhallisen ja lempeän Momon kanssa. Ohi kulkevat ihmiset pysähtyivät ihastelemaan häntä ja aina Momo oli valmiina antamaan pusuja ohikulkijalle. Ystävällisyydestään huolimatta Momo oli mitä mainioin vahtikoira. Mitään ei pääsyt tapahtumaan, etteikö Momo siitä olisi ilmoittanut. Muuten, meidän kennelin nartut ovat niitä vahtikoiria, urokset kuorsaavat sikeästi syvässä unessa, mutta tytöt ovat aina varuillaan.
Momo jätti suuret saappaat täytettäväksi enkä usko, että toista hänen kaltaistaan koskaan tulee olemaan. 
Kiitos, Noora, ihanasta tytöstä.    
  Gogatsu Kensha-kennelimme kasvatustoiminta on ollut sivuroolissa tämän kesän ja syksyn ajan. Talon ja pihan kunnostaminen ja 10 akitalauman hoito on vienyt miltei täysin aikamme.

Keshisuki's Chill Winstonilla todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta ja suoliston imeytymishäiriö tänä keväänä. Kesä meni Winstonia lääkitessä ja koiran veriarvojen kohentamisessa. Nyt näyttäisi pientä parannusta näkyvän koiran olotilassa. Veriarvot ovat normalisoitumassa, joten ehkä tässä voidaan huokaista helpotuksesta.  

Ajatuksia on herättänyt myös talomme epäkäytännöllisyys, oma ikämme ja kodin ulkopuolisen työn aiheuttamat rajoitteet.  Ensi vuonna tulee minulla 60-v täyteen ja kieltämättä... vaikka ihanat kippurat meillä onkin, niin ison lauman hoitaminen vie paljon energiaa.

Uusi Akitasukupolvi on kasvamassa, nähtäväksi jää, mitä näistä kolmesta nuoresta neidosta Gogatsu Kensha No Emi Tomokosta, Gogatsu Kensha No Fuyu Fuhihiko'sta ja Gogatsu Kensha No Fuyu Bara'sta kehkeytyy. 
Kennelissämme on aika lailla eläköityneitä koiria. Uutta verta, uutta urosta etsitään, mutta meillä ei ole kiirettä tämän asian kanssa. Luotan omaan näkemykseeni ja intuitiooni.

Surumme hienon Momon poismenosta on vielä päällimmäisenä. Yhtenä päivänä näen Momon yllättäen Nanan olemuksessa. Lenkillä ollessamme, ikävöin ääneen Momon rauhallista ja viisasta olemusta näiden riiviöiden keskellä. Ikinä emme unohda poismenneitä, heillä on aina paikka sydämessämme.  
Joka tapauksessa, Momon kuolemasta huolimatta olemme positiivisella mielellä, sillä kasvattimme ovat antaneet meille ilon aihetta. 

Gogatsu Kensha No Eiyu Kuma 'KUMA' https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI49175/17&R=255'saavutti kolmannen sertinsä jo junioriluokassa ja nyt odotellaan että poika täyttää 2 vuotta, jotta saadaan virallisesti julkistaa ensimmäinen Suomen Muotovalio Gogatsu Kensha-kenneliin. Nähtäväksi jää saadaanko Kumasta aikanaan myös käyttövalio, sillä siihen Kuman omistajat tähtäävät ensi sijaisesti. Kumaa on kehuttu luonnon lahjakkuudeksi.

Myös Kuman veli Gogatsu Kensha No Eiyó Hachi Kaito KAITO on tuonut iloa omistajalleen ja kasvattajalle siinä sivussa. Kaito kouluttautuu HYPO-koiraksi eli hän toimii diabeetikon omahoidon apuna ilmaisemalla verensokerin vaihteluita. 
Kaito-komistus on myös käynyt  TV:n koekuvauksissa ja näyttää siltä, että pojasta on tykätty niin paljon, että hän pääsee näyttämään charmiaan suuremmalle yleisöllekin.  Kaitoa pääsee  ihastelemaan TV2- kanavalla ohjelmien välissä 12.11.2018 alkaen...
Näissä tunnelmissa mennään kohti loppuvuotta. 

Myös Nanan ja Hachidain tytär, poikien puolisisar, Gogatsu Kensha No Fubuki aka 'Michiko' aka'Bibi' 
https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI19118/18&R=255 on ollut jo kolme kertaa pentunäyttelyissä ja ollen joka kerta ROP PENTU kera KP:n. Bibin emäntä Lilli on tehnyt loistotyötä tytön kanssa. Kasvattaja saa tietenkin kiitoksia siinä sivussa, mutta suurin kunnia ja kiitos kuuluu näiden kasvattien omistajille. He tekevät sen suurimman työn koiran koulutuksessa.

Tässä yhteydessä haluan kiittää kaikkia Gogatsu Kensha-kippuran perheitä antaessanne rakastavan kodit kasvateilleni. Ei ole sanoja kuvaamaan kiitollisuuttani. 
    .
  

Gogatsu Kensha No Fubuki * Michiko* *Bibi' kuva Lilli Lahtinen

Gogatsu Kensha No Eiyó Hachi Kaito, kuva Ia Harjunpää

Kuma-akitassa on ainesta myös metsälle

Gogatsu Kensha No Eiyu Kuma 'KUMA' on osoittanut lahjoja myös metsästyksessä ja jäljestyksessä. Kuma oli omistajiensa kanssa ensimmäistä kertaa sorsajahdissa. Hän oli siellä kuin kotonaan. Kuljeskeli isännän ja emännän välillä ikäänkuin tarkistamassa, että molemmilla on niin sanotusti 'homma hanskassa'
Toisella kerralla nouti haavoittuneen sorsankin. Ei voi muuta kuin ihastella ja ihmetellä näitä kippuroita. No, molemmilla vanhemmilla on hyvin voimakas metsästysvietti ja Kuman sisko, Emi, joka jäi kotiin, on osoittanut samanlaisia ominaisuuksia kuin veljensäkin. Täytyy kokeilla ensin petotestiä emonsa kanssa syksyllä, katsotaan miten käy.
Paukkuherkkyyttä ei tällä pojalla ole, joten en voi muuta kuin olla onnellinen, että Kuma on päässyt toteuttamaan metsästysviettiään lajia harrastavaan perheeseen.
Tässä omistajien ottamia kuvia sorsajahdissa. Sain luvan julkaista niitä. Akitassa on ainesta vaikka mihin, kunhan on oikeat ihmiset kouluttamassa. Kiitos Terhi ja Pete <3