PENTUJA

PENTUESUUNNITELMAT VUONNA 2021

Gogatsu Kensha No Ayame ja D-pentue

KASVATTAJAN AJATUKSIA NÄIN UUDEN VUODEN ALKAJAISEKSI


Olen saanut kiitettävästi alustavia pentuekyselyitä, mutta vastaukseni on viivästynyt, sillä en ole oikein tiennyt mitä vastata, sillä tilanne kennelissämme on sellainen, että sopivaa 'omaa' urosta ei nyt ole käytettävissä. 
Olen myös oppinut suhtautumaan varauksella näihin kyselyihin, sillä usein käy niin, että pentu varataan useammasta kennelistä ja otetaan sieltä missä ensimmäiseksi pentue syntyy. Usein nämä varaajat eivät edes vaivaudu ilmoittamaan muuttuneista suunnitelmistaan.
Toivon, että tämän kasvattajan näkökulma otettaisiin huomioon, kun lähdette kyselemään ja tekemään varauksia pennuista. 

Kennelissämme on tällä hetkellä 10 koiraa ja talo on käytännöllisesti katsoen täynnä, sillä haluan hoitaa kaikki kippurani loppuun. Kaikki akitani ovat perheenjäseniä ja arvokkaita, vaikka osa eläkeläisiä  tai eivät ole muuten jalostuskelpoisia. 

Tällä hetkellä minulla on kasvamassa 3  kaunista, brindleväristä narttua. Heillä kaikilla on isänä uskomattoman upea Hachidai. Olin onnekas kun sain tämän uroksen. Pientä vääntöä piti kasvattajan kanssa käydä, sillä hän ei olisi halunnut pennusta luopua. Hachidai on unelmieni täyttymys. Hachidai on tuonut kokoa ja näköä ja lupsakkaa luonnetta jälkeläisiinsä. 

Hachidain tyttäret, nämä 3 tyttöä, ovat kahden kantanarttuni, H'Nana de la Vallée des Samouraïs 'Nanan' ja  Gogatsu Kensha No Ayamen 'Ayame' jälkeläisiä.
Gogatsu Kensha No Emi Tomoko 'Emi' on Ayamen ja  siskokset Gogatsu Kensha No Fuyu Fuhihiko 'Kuki' ja Gogatsu Kensha No Fuyu Bara 'Milla' ovat Nanan tyttäriä ja joille nyt voisi kaavailla pentuja. 

Molemmat kantanartut asuvat myös täällä kennelissämme. Nana täyttää 9 v toukokuussa ja Ayame 8 v heinäkuussa. Molemmat ovat pysyneet tähän saakka terveinä. 

Ideaalitilannehan on tähän mennessä ollut, että olen pystynyt miltei itse kasvattamaan jalostuskoirani, että olen pystynyt ruokkimaan heitä luonnonmukaisesti. Mikä tarkoittaa sitä, että teen itse ruuat ja pääasiallinen raaka-aine, lihat, kalat ym. ovat ihmisille kelpaavia raaka-aineita. Pyrin myös ennalta ehkäisemään tilanteet, joissa tarvittaisiin rankkoja hoitoja eli hoidan pikku vaivat luonnon mukaisin hoitomenetelmin jo varhaisessa vaiheessa. 

Teen 'laumassani' pienimuotoista kartoitusta eli seuraan omien, että kasvattieni terveystilannetta olemalla yhteydessä kasvattien omistajiin. Meillä on oma suljettu FB-ryhmä, jossa jaamme kokemuksia keskenämme. Tämä yhteydenpito on täysin vapaaehtoista, mutta minulle kasvattajana erittäin tärkeä tiedonlähde.

Mutta kuten aiemmin mainitsin, minulla ei ole tällä hetkellä omassa kennelissäni jalostusurosta. Olemme yrittäneet jo viime syksynä Emillä ja toisen kasvattajan uroksella, mutta vielä ei onnistunut. 
Olemme yrittäneet myös punaista pentuetta meidän senioreillamme, Vuorenvarman Ukkojen Ukolla 'Ukilla' ja Ayamella, mutta Uki taitaa jäädä ns. Peräkammarin pojaksi. Uki ei ole toistaiseksi onnistunut tyttöjämme hurmaamaan rakastajan taidoillaan.
Yleensä ei näin ole käynyt, mutta uskon että laumadynamiikalla on asian kanssa tekemistä. Hachidai on ilmiselvä alfa uros tässä laumassa. 
Emille on tehty viralliset terveystarkastukset. Emin Lonkat ovat B/B, kyynärät 0/0, silmät peilattu terveiksi.
 

Alfauros Hachidai on lempeä isukki ja lempeä leikkikaveri myös muille kuin omille jälkeläisilleen. Olemme antaneet hänelle lempinimen Nalle.