PENTUJA

Gogatsu Kensha F-pentue syntynyt 15.2.-16.2. 2018

Brindle Urospentu No 2 ALUSTAVASTI VARATTU

Brindle urospentu No 6 ALUSTAVASTI VARATTU

Pentu No 1 brindle narttu

Pentu No 3 brindle narttu

Pentu No 4 brindle narttu

Pentu No 5 brindle narttu

E-Pennut kasvavat ja kehittyvät

Ensi sunnuntaina 15.10. pennut ovat jo 5-vikkoisia virkeitä Akitan alkuja. Säät eivät ole suosineet pikku-kippuroita, mutta sitkeästi kävimme ulkoilemassa, tyypillisessä tihkusäässä. Olihan kokemus enimmäkseen kauhistus, mennä turvallisesta pentulaatikon lämmöstä märälle pihalle. Onneksi kaverukset ja emo lämmittivät. Ulkoilutuokion päätteeksi nähtiinkin 5 pennun muodostava karvakasa.
Ensi viikolla on pentusten mikrosirutuksen aika ja pentueen rekisteröinnin voimme saada valmiiksi.
Otimme videota ja myös uudet kuvat pennuista. Tässä viime keskiviikon 11.10. otokset söpöisistä.

Tytöt Emi Tomoko vaemmalla VARATTU ja Etsuko oikealla

Eiyó Kuma poika VARATTU

Pojat vasemmalla Hachi Kaito ja oikealla Enryo Engimono VARATTU

6.10.2017

Pentulaatikossa kuhisee päivä päivältä yhä enemmän. 
 
 Kuma, suurin pentu keskittyy lähinnä syömiseen ja nukkumiseen. Kumalla on lehmän hermot, hän saattaa makoilla vaan selällään kun muut repivät ja myllyttävät häntä mielin määrin... hmm. mielessä kävi, että onko masokismiin taipuvainen tämä pikku-kippura.

Emi Tomoko, tyttökippura on niin ZEN kuin vain voi olla. Tytön häntä heiluu jatkuvasti ja maltillisesti hän odottaa ruokaa, muiden rääkyessä niin että kitarisat paistavat.

Etsuko-sisko on kuin emonsa, kookas, äänilahjatkin näyttävät periytyneet emoltaan. Mutta sievä hän on.

Enryo ja Eiyò ovat mitä lupsakkaimpia ja iloisimpia kippuran alkuja. Molemmat ovat leikkisiä ja käyvät riivaamassa Kumaa, joka ei korvaansa lotkauta moiselle. Kuma taitaa uneksia seuraavasta ateriastaan.

Tässä uusimmat kuvat söpöläisistä. Alustavia varauksia on, mutta ketään pennuista ei olla luvattu niitä haluaville, ennenkuin tapaamme 14.10-15.10 viikonloppuna. 
Tuolloin pentua toivovat pääsevät näkemään pikkuiset ja vähän isommatkin livenä. Vielä on pari pentua vailla rakastavaa kotia. Jos pentukärpänen pääsi puraisemaan, niin otathan yhteyttä.

Gogatsu Kensha No Eiyó Hachi Kaito, brindle uros

Gogatsu Kensha No Eiyó Hachi Kaito, brindle uros

Gogatsu Kensha No Emi Tomoko, brindle tyttö VARATTU

Gogatsu Kensha No Etsuko, brindle tyttö

Gogatsu Kensha No Kuma, brindle uros

Gogatsu Kensha No Enryo Engimono, brindle uros

Gogatsu Kensha No Enryo Engimono, brindle uros

Gogatsu Kensha No Ayame - L'Hachidai of Senzo Nö syyskuu 2017

Niin nämä Akitat osaavat yllättää. Ayame aloitti juoksut yllättäen ja aiomme astuttaa Ayamen upealla Ranskan tuonnillamme Hachidailla, mikäli Ayamen juoksut kehittyvät ja pariskunta pitää toisistaan.
Hachidai on kyllä meidän lauman naisten mieleen, hän on huomaavainen ja todellinen herrasmies. 


Ayamen lonkat ovat A/A, kyynärät 0/0, silmät on peilattu terveiksi.
Hachidain lonkat ovat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät terveet

Toiveissa on koko värikirjo pikku-kippuroita. Ayame kantaa valkoista väriä ja pitkäkarvageeniä ja viime pentueessa näitä olikin kaksin kappalein.
 
Nämä pörröiset Akitat ovat niin suloisia ja ainakin muualla Euroopassa hyvin haluttuja ja niistä maksetaan sama hinta kuin lyhytkarvaisistakin. 
Ikäväksemme pitkäkarvaisuus katsotaan virheeksi, joten myös hinta on alhaisempi ja virallisiin näyttelyihin näillä karvapalloilla ei ole asiaa. 
Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että näillä karvaisemmilla pitäisi olla näyttelyssä ihan oma luokkansa, koska sinänsä pörröisemmän ulkonäön alla piilee silti ihan oikea Akita.  

Hachidai on syntynyt Ranskassa, emä on korealainen ja isän puolelta palkittua AKIHO-linjaa. Poika on pysynyt toistaiseksi terveenä ja luonne on rauhallinen ja ystävällinen.
Ayamen taustat tiedämme, koska Ayame asustaa laumassamme ja molemmat Ayamen vanhemmista, sekä veli asustavat tyttäreni Jenni Vilmusen luona, muutaman kilometrin päässä.
Daigo on jo 7-vuotias ja käynyt ainoastaan rokotuksilla, samoin Ayamen emo Suki, jo 5-vuotias, on pysynyt terveenä.